zapiekanka z bakłażana, cukinii, papryki i sera mozzarella

wtorek, lipca 15, 2014


1 bakłażan
1 cukinia
1 żółta papryka
3 pomidory
opakowanie sera mozzarella (kulka)
oliwa z oliwek
3 ząbki czosnku
świeży tymianek
sok z cytryny
przyprawy (sól, pieprz, czarnuszka)
świeża bazylia
Bakłażana, cukinie, paprykę, pomidory i ser pokroić w plastry i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dodać do nich pokrojony czosnek, tymianek, polać oliwą z oliwek i posypać przyprawami. Wstawić na 20 minut do piekarnika nagrzanego  do temperatury 200 stopni. Wyciągnąć, polać odrobina oliwy i soku z cytryny, ozdobić listkami świeżej bazylii.

 Cukinia 2014

You Might Also Like

1 komentarze

ostatnie posty

dołącz do mnie

moja lista blogów