zapiekanka z bakłażana, cukinii, papryki i sera mozzarella
wtorek, lipca 15, 20141 bakłażan
1 cukinia
1 żółta papryka
3 pomidory
opakowanie sera mozzarella (kulka)
oliwa z oliwek
3 ząbki czosnku
świeży tymianek
sok z cytryny
przyprawy (sól, pieprz, czarnuszka)
świeża bazylia
świeża bazylia
Bakłażana,
cukinie, paprykę, pomidory i ser pokroić w plastry i przełożyć do naczynia
żaroodpornego.
Dodać do nich pokrojony czosnek, tymianek, polać oliwą z
oliwek i posypać przyprawami. Wstawić na 20 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni. Wyciągnąć,
polać odrobina oliwy i soku z cytryny, ozdobić listkami świeżej bazylii.
1 komentarze
Kolorowe samo zdrowie :)
OdpowiedzUsuń