pieczone kolby kukurydzy z masłem czosnkowym, chili i limonką

sobota, lipca 26, 2014



 składniki:
  •  2-4 kolby kukurydzy
  • 50 g masła
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki sproszkowanej papryki chili (jak ktoś woli może być świeża)
  • sól morska
  • pieprz
  • limonka
zmieszać miękkie masło z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pozostałymi przyprawami, schłodzić w lodówce, rozgrzać piekarnik do 175 stopni, piec na ruszcie nieobrane kolby przez ok 35 minut, obrać kukurydzę i podawać z przygotowanym wcześniej masłem i wyciśniętym sokiem z limonki


inspiracja: call-me-cupcake.blogspot.com

Kukurydziane wariacje III

You Might Also Like

0 komentarze

ostatnie posty

dołącz do mnie

moja lista blogów