trifle
czwartek, lipca 31, 2014
trifle to deser rodem z Anglii złożony z ciasta biszkoptowego nasączonego alkoholem, galaretki owocowej, polany sosem custard, ozdobiony bitą śmietaną i owocami,
można serwować w pucharkach lub w salaterce
składniki:
na dno pucharków lub salaterki układamy borówki, zalewamy galaretką, wkładamy do lodówki, czekamy aż stężeje, w międzyczasie robimy budyń i wylewamy na stężałą galaretkę, wkładamy deser ponownie do lodówki, na budyniu układamy biszkopty nasączone likierem kawowym wymieszanym z kawą, układamy na budyniu, deser ozdabiamy bitą śmietana i owocami
- niebieska galaretka
- borówki amerykańskie
- budyń waniliowy w proszku + mleko
- śmietanka 30 %
- biszkopty
- likier kawowy
- kawa
na dno pucharków lub salaterki układamy borówki, zalewamy galaretką, wkładamy do lodówki, czekamy aż stężeje, w międzyczasie robimy budyń i wylewamy na stężałą galaretkę, wkładamy deser ponownie do lodówki, na budyniu układamy biszkopty nasączone likierem kawowym wymieszanym z kawą, układamy na budyniu, deser ozdabiamy bitą śmietana i owocami
polecam - idealny letni deser!
3 komentarze
Piękne zdjęcia! <3 Wspaniałe wykonanie. Cudo. <3
OdpowiedzUsuńCiekawy blog. Zapraszam do mnie.
Męski blog o modzie i lifestyl'u.
http://gabriel-data.blogspot.com/
Obserwacja za obserwację?
Zaobserwuj, zobaczę zrobię to samo!
Tylko przypomnij w komentarzu.
www.gabriel-data.blogspot.com - KLIK
Fashion Projects
Wygląda jak ocean :)
OdpowiedzUsuńDeser fantastycznie wygląda, pokuszę się na niego, ale muszę biszkopty zastąpić jakąś ich wersją bezglutenową, podobnie z budyniem, ale uda się, na pewno. :-)
OdpowiedzUsuń