pischinger palce lizać

sobota, kwietnia 26, 2014

szybki deser dla małych (i nie tylko) łasuchów, zostało mi trochę kajmaku z puszki po wielkanocnym mazurku (polecam kajmak firmy Gostyń, bo łatwo się rozsmarowuje), więc przełożyłam nim wafle i posypałam posiekanymi orzeszkami; fajny kajmak można także zrobić z 1/2 litra 30 % śmietanki i 150 g cukru pudru - trzeba tą masę podgrzewać stale mieszając przez jakieś 1/2 godziny, także łatwo się rozsmarowuje i ma biały kolor




wafelki jak widać miały wzięcie ;)



You Might Also Like

1 komentarze

  1. Moja mama robiłą przekładane domowym dżemem z czarnej porzeczki i domową czekolada z orzechami włoskimi :) Twoja propozycja na pewno również jest smaczna :)

    OdpowiedzUsuń

ostatnie posty

dołącz do mnie

moja lista blogów