sałatka z malinami i wątróbkami drobiowymi

niedziela, lipca 07, 2013




podsmażyć na patelni czerwoną cebulę i gałązę świeżego tymianku; wątróbki drobiowe oczyścić, oprószyć mąką i wrzucić na patelnię, po podsmażeniu posolić i popieprzyć do smaku (najlepiej pod przykryciem bo mogą strzelać), ułożyć na sałacie (ja miałam sałatę liście dębu), dodać maliny i tymianek do ozdoby (wątróbki można tez polać sosem zrobionym z rozniecionych i przetartych na sitku malin)

zamiast malin można użyć fig lub jabłek

You Might Also Like

2 komentarze

  1. połączenie tak egzotyczne, że aż kuszące :D

    OdpowiedzUsuń
  2. A ja ostatnio zastanawiałam się nad zrobieniem wątróbek z musem truskawkowym. :)
    Widzę, ze też lubisz dziwaczne połączenia smaków. :)

    OdpowiedzUsuń

ostatnie posty

dołącz do mnie

moja lista blogów