torcik z masłem orzechowym

piątek, lipca 26, 2013

 
 
wyłożyć dno tortownicy pokruszonymi w malakserze ciasteczkami typu digestive, kilkoma kostkami białej czekolady i odrobiną masła, spód schłodzić do czas zrobienia nadzienia


zmiksować opakowanie serka mscarpone z kilkoma łyżkami masła orzechowego z kawałkami orzechów, do masy dodać bitą smietanę i wlać 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w ciepłej wodzie, wstawić do lodówki


polać sosem toffi (rozpuścić i połączyć 100 g masła + 100 ml śmietanki + 100 g ciemnego cukru + 50 g gorzkiej czekolady) i ozdobić owocami

You Might Also Like

1 komentarze

  1. Ale pyszności, owoce wyglądają bosko, aż ślinka leci, został mi jeszcze słoiczek lidlowskiego masełka crunchy, więc taki sernik na pewno zrobię, mniam :)

    OdpowiedzUsuń

ostatnie posty

dołącz do mnie

moja lista blogów