torcik z masłem orzechowym
piątek, lipca 26, 2013
wyłożyć dno tortownicy pokruszonymi w malakserze ciasteczkami typu
digestive, kilkoma kostkami białej czekolady i odrobiną masła, spód schłodzić do czas zrobienia
nadzienia
zmiksować opakowanie serka mscarpone z kilkoma łyżkami masła orzechowego z kawałkami orzechów, do masy dodać bitą smietanę i wlać 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w ciepłej wodzie, wstawić do lodówki
polać sosem toffi (rozpuścić i połączyć 100 g masła + 100 ml śmietanki + 100 g ciemnego cukru + 50 g gorzkiej czekolady) i ozdobić owocami
zmiksować opakowanie serka mscarpone z kilkoma łyżkami masła orzechowego z kawałkami orzechów, do masy dodać bitą smietanę i wlać 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w ciepłej wodzie, wstawić do lodówki
polać sosem toffi (rozpuścić i połączyć 100 g masła + 100 ml śmietanki + 100 g ciemnego cukru + 50 g gorzkiej czekolady) i ozdobić owocami
1 komentarze
Ale pyszności, owoce wyglądają bosko, aż ślinka leci, został mi jeszcze słoiczek lidlowskiego masełka crunchy, więc taki sernik na pewno zrobię, mniam :)
OdpowiedzUsuń