blondies - brownies z białą czekoladą i migdałami
niedziela, listopada 29, 2015
składniki:
- 150 g białej czekolady, posiekanej
- 80 g masła
- 1/3 szklanki drobnego cukru do wypieków
- 2 jajka
- 3/4 szklanki mąki pszennej
- szczypta soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- pół szklanki posiekanych migdałów
- 50 g czekolady białej, posiekanej
W garnuszku rozpuścić masło i posiekaną czekoladę. W osobnym naczyniu wymieszać mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia. Dodać jajka, ekstrakt z wanilii i rozpuszczona wcześniej czekoladę, zmiksować na gładką masę. Na końcu wrzucić posiekane migdały i posiekaną białą czekoladę (50 g), wymieszać.
Ciasto przelać do wyłożonej papierem kwadratowej foremki do brownies. Piec w temperaturze 180ºC około 25 - 30 minut. Wystudzić, pokroić.
2 komentarze
wygladają przepysznie ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie ;)
chętnie zajrzę :)
Usuń