blondies - brownies z białą czekoladą i migdałami

niedziela, listopada 29, 2015

składniki:
  • 150 g białej czekolady, posiekanej
  • 80 g masła
  • 1/3 szklanki drobnego cukru do wypieków
  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
ponadto:
  • pół szklanki posiekanych migdałów
  • 50 g czekolady białej, posiekanej
W garnuszku rozpuścić masło i  posiekaną czekoladę. W osobnym naczyniu wymieszać mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia. Dodać jajka, ekstrakt z wanilii i rozpuszczona wcześniej czekoladę, zmiksować na gładką masę. Na końcu wrzucić posiekane migdały i posiekaną białą czekoladę (50 g), wymieszać.
Ciasto przelać do wyłożonej papierem kwadratowej foremki do brownies. Piec w temperaturze 180ºC około 25 - 30 minut. Wystudzić, pokroić.

You Might Also Like

3 komentarze

ostatnie posty

dołącz do mnie

moja lista blogów