sernik z mango i cytryną / mango and lemon cheesecake
wtorek, maja 06, 2014I warstwa:
- paczka ciemnych herbatników (tu czekoladowo-kawowe z Biedronki)
- 4 łyżki masła
- 2 łyżki bułki tartej
II warstwa:
- 1 kg twarogu do sernika
- 1 1/2 szklanki cukru
- 2 łyżki kaszy manny
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 cukier waniliowy
- 4 żółtka
- 2 łyżki skórki cytrynowej w syropie (lub np. rodzynki)
III warstwa:
- mango zmiksowane blenderem + kilka kostek do ozdoby
- 2 galaretki cytrynowe
P.S. Dzięki K. za ten słoiczek cytrynowej skórki i za coś jeszcze ;)
2 komentarze
Oj wygląda bardzo apetycznie!
OdpowiedzUsuńMmm, wygląda bosko :) Zjadłabym sobie... :)
OdpowiedzUsuń