ciasto ze świeżymi brzoskwiniami / fresh peach cake

wtorek, września 24, 2013



 
 

mega szybkie i proste - zrobiłam już dwa takie w tym tygodniu:

4 jajka + 3/4 szklanki cukru = ubić + 1 szklanka oleju = wymieszać + 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej + 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej + łyżeczka proszku do pieczenia + 2 łyżeczki cukru waniliowego = wymieszać dokładnie i wlać na tortownicę (26 cm) wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą, na wierzchu ułożyć brzoskwinie skórką do dołu i piec ok 40 minut w temperaturze 180 stopni

brzoskwinie możemy zastąpić innymi świezymi lub mrożonymi owocami
ok. 40 minut w temperaturze 180 st.
ok. 40 minut w temperaturze 180 st.
ok. 40 minut w temperaturze 180 st.

przepis ze strony: www.bistromama.pl

You Might Also Like

1 komentarze

  1. właśnie kupiłam polskie brzoskwinie, w dobrej cenie i chcę upiec ciasto. Posłużę się tym przepisem. Dziękuję!

    OdpowiedzUsuń

ostatnie posty

dołącz do mnie

moja lista blogów