ciasto ze świeżymi brzoskwiniami / fresh peach cake
wtorek, września 24, 2013
mega szybkie i proste - zrobiłam już dwa takie w tym tygodniu:
4 jajka + 3/4 szklanki cukru = ubić + 1 szklanka oleju = wymieszać + 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej + 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej + łyżeczka proszku do pieczenia + 2 łyżeczki cukru waniliowego = wymieszać dokładnie i wlać na tortownicę (26 cm) wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą, na wierzchu ułożyć brzoskwinie skórką do dołu i piec ok 40 minut w temperaturze 180 stopni
brzoskwinie możemy zastąpić innymi świezymi lub mrożonymi owocami
ok. 40 minut w temperaturze 180 st.
ok. 40 minut w temperaturze 180 st.
ok. 40 minut w temperaturze 180 st.
przepis ze strony: www.bistromama.pl
1 komentarze
właśnie kupiłam polskie brzoskwinie, w dobrej cenie i chcę upiec ciasto. Posłużę się tym przepisem. Dziękuję!
OdpowiedzUsuń