ciasteczka z masą kajmakową i czekoladą
piątek, czerwca 14, 2013
Składniki na około 20 sztuk:
100 g masła, w temperaturze pokojowej + 100 g masy kajmakowej z puszki + 4 łyżki cukru + 170 g mąki pszennej + 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii + 100 g gorzkich czekoladowych drobinek
Masło +masa kajmakowa + cukier = zmiksować. Dodać mąkę, ekstrakt z wanilii i zmiksować. Dodać
drobinki czekoladowe, wymieszać.Z ciasta zrobić małe placuzki i ułożyć w sporych odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 190ºC przez około 13 minut lub do lekkiego
zarumienienia brzegów. Wyjąć i przenieść na kratkę do wystudzenia.
przepis ze strony Moje Wypieki
1 komentarze
Pyszne ciasteczka :)
OdpowiedzUsuńZ pozdrowieniami,
A.