słodko-pikantne pałki z kurczaka w glazurze
piątek, sierpnia 09, 2013
marynata:
1/4 szklanki octu balsamicznego
1/4 szklanki miodu
1/4 szklanki brązowego cukru
2 łyżki sosu sojowego
3 ząbki startego czosnku
1 łyżeczka startego świeżego imbiru
1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
6 pałek z kurczaka
kurczaka zanurzyć w marynacie i wstawić na kilka godzin, a najlepiej na całą noc do lodówki, marynatę przelać do garnuszka i podgrzać ok. 15 minut aż zgęstnieje, pałki piec na ruszcie smarując od czasu do czasu marynatą, przed podaniem posmarować pozostałą marynatą i posypać sezmem i tymiankiem (w oryginalnym przepisie była pietruszka)
inspiracja: thenovicechefblog
1/4 szklanki octu balsamicznego
1/4 szklanki miodu
1/4 szklanki brązowego cukru
2 łyżki sosu sojowego
3 ząbki startego czosnku
1 łyżeczka startego świeżego imbiru
1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
6 pałek z kurczaka
kurczaka zanurzyć w marynacie i wstawić na kilka godzin, a najlepiej na całą noc do lodówki, marynatę przelać do garnuszka i podgrzać ok. 15 minut aż zgęstnieje, pałki piec na ruszcie smarując od czasu do czasu marynatą, przed podaniem posmarować pozostałą marynatą i posypać sezmem i tymiankiem (w oryginalnym przepisie była pietruszka)
inspiracja: thenovicechefblog
1 komentarze
smacznie smacznie <3
OdpowiedzUsuńmoże masz ochotę na moje kulinarne rozdanie?:)