tiramisini a'la Nigella Lawson
sobota, lutego 02, 2013- 100 ml mocnej kawy rozpuszczalnej / strong instant coffee
- 2 łyżeczki ikieru kawowego / tablespoons coffee liqueur
- 4 biszkopty / biscuits
- 200 ml 30 % śmietanki / cream
- 250g mascarpone
- 2 łyżeczki miodu / tablespoons honey
- 2 łyżeczki brązowego cukru / tablespoons brown sugar
- 4 łyżeczki posypki czekoladowej / teaspoons chocolate sugar sprinkles
zamoczyć biszopty w tej miksturze i ułożyć w szklankach / dip biscuits in the mixture & put them into the glasses
śmietanka + brązowy cukier = ucić / cream + brown sugar = whisk
mascarpone + miód = wymieszać / mascarpone + honey = stir
wylać miksturę na biszkopty / pour the mixture on the biscuits
posypać czekoladową posypką / sprinkle with chocolate sugar sprinkles
insiracja/inspiration: Nigella / TIRAMISINI
0 komentarze