tiramisini a'la Nigella Lawson

sobota, lutego 02, 2013


  • 100 ml mocnej kawy rozpuszczalnej / strong instant coffee
  • 2 łyżeczki ikieru kawowego / tablespoons coffee liqueur
  • 4 biszkopty / biscuits
  • 200 ml 30 % śmietanki / cream
  • 250g mascarpone
  • 2 łyżeczki miodu / tablespoons honey
  • 2 łyżeczki brązowego cukru / tablespoons brown sugar
  • 4 łyżeczki posypki czekoladowej / teaspoons chocolate sugar sprinkles
kawa + likier = zmieszać razem / coffee + liqueur = mix together
zamoczyć biszopty w tej miksturze i ułożyć w szklankach / dip biscuits in the mixture & put them into the glasses
śmietanka + brązowy cukier = ucić / cream + brown sugar = whisk
mascarpone + miód = wymieszać / mascarpone + honey = stir
wylać miksturę na biszkopty / pour the mixture on the biscuits
posypać czekoladową posypką / sprinkle with chocolate sugar sprinkles
 
insiracja/inspiration: Nigella / TIRAMISINI

You Might Also Like

0 komentarze

ostatnie posty

dołącz do mnie

moja lista blogów