sałatka z buraków z różowymi jajkami / beet salad with pink eggs

niedziela, lipca 02, 2017


  • ugotować buraki, 
  • jeden z nich zmiksować blenderem z 3 szklankami wody 
  • zamoczyć kilka ugotowanych na twardo jajek w buraczanej wodzie i wstawić na godzinę do lodówki aby zafarbowały na różowo
  • podawać na talerzu wyłożonym listkami rukoli
  • udekorować serem feta, i octem balsamicznym
  • przyprawić do smaku
przepis (z lekka modyfikacją - dodatek fety i octu balsamicznego) pochodzi z książki Erin Gleason "Wielka Uczta", polecam blog tej autorki z bajecznymi ilustracjami i zdjęciami the Forest Feast

You Might Also Like

1 komentarze

  1. Gdyby nie ten upał na dworze, to pomyślałabym, że zbliża się Wielkanoc ;)

    OdpowiedzUsuń

ostatnie posty

dołącz do mnie

moja lista blogów