beza ze snickersem
piątek, stycznia 20, 2017
OSTRZEŻENIE: ciasto tylko dla miłośników ekstremalnej słodyczy
- 3 białka
- szczypta soli
- 150 g cukru
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- posiekany baton snickers
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Na papier wyłożyć masę, uformować na kształt koła.
Piec w 180ºC przez 5 minut, następnie temperaturę zmniejszyć do 140ºC i piec jeszcze około 1 godzinę, ewentualnie przedłużyć pieczenie o 5 - 8 minut. Wystudzić w stygnącym piekarniku.
na wierzch:
- bita śmietana
- serek mascarpone
- masa kajmakowa
- posiekany baton snickers
inspiracja książka "Moje Wypieki" Dorota Świątkowska:
2 komentarze
Kocham takie dania!:)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/
ja też :-)
OdpowiedzUsuń