tort w groszki / dots cake
piątek, października 11, 2013
6 jajek + 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków + 2/3 szklanki mąki
pszennej (tortowej) + łyżeczka proszku do pieczenia + 1/3 szklanki kakao
biszkopt przeciąć na pół, nasączyć kawą z alkoholem (u mnie whiskey), przełożyć dżemem (tu truskawkowy) i mascarpone z rozpuszczoną ciemną czekoladą
polewa czekoladowa:
rozpuścić tabliczkę czekolady w śmietance 30 % z dodatkiem odrobiny masła (dla połysku), udekorować czekoladowymi drażetkami i posypką
4 komentarze
chętnie bym zobaczyla w środku jak wyglada:)
OdpowiedzUsuńmówisz, masz, został jeszcze kawałek więc zrobiłam fotkę i dorzuciłam :)
OdpowiedzUsuńŚliczny torcik ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńAleż śliczny :)
OdpowiedzUsuń