tort karmelowy ze snickersem / carmel cake with snickers

sobota, kwietnia 20, 2013


150 g pokruszonych ciastek Oreo lub innych tego typu (ja często używam Neo z Lidla) + 6 łyżek roztopionego masła ułozyc na dnie małej tortownicy (śr. 20 cm), mocno docisnąć i podpiec w piekarniku ok. 7 min. w temp. 170 stopni (pięknie pachnie!)

I warstwa:
opakowanie serka mascarpone zmiksować z 3/4 puszki gotowej masy karmelowej, dodać pokruszony batonik Snickers

II warstwa:
kubeczek śmietany kremówki ubić i dodać 2 łyżeczki rozpuszczonej w ciepłej wodzie żelatyny

ciasto schłodzić w lodówce do czsu zastygnięcia masy

wierzch ozdobić pozostałą masą krówkową (podgrzaną przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy esy-floresy) i pociętym batonikiem Snickers

pomysł zaczerpnięty ze strony Moje Wypieki i lekko zmodyfikowany na swoją potrzebę

You Might Also Like

11 komentarze

  1. wooow... zazdroszczę! Pożarłabym! :) Proste a smak zapewne obłędny. Zapisałam do wypróbowania.

    Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  2. mmm... właśnie na to mam teraz ochotę :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Na pewno obłędne w smaku :D

    OdpowiedzUsuń
  4. oooo.. takiego czegoś potrzebuje! Wpadam na kawałek ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Cudo, istne cudo. Mogę tylko zapytać na jaką formę są podane proporcje? ;)
    Pozdrawiam i zapraszam do siebie, było by mi miło cię gościć :)
    http://zaczynamyoddeseru.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  6. dzięki, torcik robiłam w małej formie - 20 cm

    OdpowiedzUsuń
  7. Witam, chciałabym się dowiedzieć o jakiej średnicy tortownicę użyła Pani do tego przepisu ? Pozdrawiam :)
    ps. Mam zamiar "skleić" podobny torcik na własne 20 urodziny :)) Mam nadzieję, że wyjdzie równie smacznie wyglądający i smakujący jak tutaj :) Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń

ostatnie posty

dołącz do mnie

moja lista blogów