kurczak w cieście z curry / pancake batter chiken in curry
wtorek, maja 14, 2013
2 jajka + 200 ml. jogurtu naturalnego (jogurt można zastąpić mlekiem) + 1 łyżka curry + 1/2 łyżeczki kurkumy +150 g. mąki + 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia = 2 piersi z kurczaka pokroić w cienkie paski, zamoczyc w cieście i usmażyć na patelni na złoty kolor
inspiracja: Marta Gessler "Kuchnia Marty. Kolory smaków"
inspiracja: Marta Gessler "Kuchnia Marty. Kolory smaków"
2 komentarze
Od razu, gdy zobaczyłam przepis, wiedziałam, że to z "Kolorów smaków" ;). Uwielbiam tę książkę. A danie prezentuje się niezmiernie apetycznie ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńteż ją lubię, szczególnie za piękne zdjęcia, pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń