kajmakowa szarlotka z rabarbarem i jadalnymi kwiatami (bratkami i niezapominajkami)
wtorek, maja 14, 2019
pieczemy biszkopt (zawsze korzystam z tego niezawodnego przepisu: https://www.mojewypieki.com)
biszkopt kroimy na trzy części
pierwszą część przekładamy musem jabłkowym (słoik prażonych jabłek + rabarbar + 6 łyżeczek żelatyny w proszku = podgrzać w garnku - tylko nie doprowadzać do wrzenia, bo żelatyna traci wtedy swoje właściwości żelujące)
drugą część przekładamy kremem kajmakowym (serek mascarpone + bita śmietana 36 % + masa kajmakowa z puszki)
wierzch smarujemy kremem śmietankowym (serek mascarpone + bita śmietana 36 %) oraz ozdabiamy dowolnie (u mnie ciastka rafaello + bratki i niezapominajki)
spis wiosennych kwiatów jadalnych do dekoracji ciast znajdziecie tutaj: http://candycompany.pl
0 komentarze