zupa krem z brokułów, jarmużu i serka pleśniowego z grzankami ziołowymi

poniedziałek, listopada 12, 2018



składniki:

  • brokuł podzielony na różyczki
  • kilka liści jarmużu
  • 3 marchewki
  • jeden duży ziemniak
  • cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
przygotować jarmuż (z jarmużu, usunąć grube, łykowate nerwy, umyć)

cebulę i czosnek pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle lub oliwie (w garnku z grubym dnem) 
+ jarmuż, brokuł, marchew i ziemniaki zalać wodą = gotować na małym ogniu ok 30 min., przetrzeć blenderem na gładki krem, dorzucić kawałki sera pleśniowego, doprawić solą i pieprzem, 

podawać z grzankami ziołowymi 
(chleb pokroić w kostkę, posypać ziołami prowansalskimi w trakcie smażenia)

You Might Also Like

0 komentarze

ostatnie posty

dołącz do mnie

moja lista blogów