zupa krem z brokułów, jarmużu i serka pleśniowego z grzankami ziołowymi
poniedziałek, listopada 12, 2018składniki:
- brokuł podzielony na różyczki
- kilka liści jarmużu
- 3 marchewki
- jeden duży ziemniak
- cebula
- 2-3 ząbki czosnku
- sól, pieprz
przygotować jarmuż (z jarmużu, usunąć grube, łykowate nerwy, umyć)
cebulę i czosnek pokroić w kostkę i
podsmażyć na maśle lub oliwie (w garnku z grubym dnem)
+ jarmuż, brokuł, marchew i ziemniaki zalać wodą = gotować na małym ogniu ok 30 min., przetrzeć blenderem na gładki krem, dorzucić kawałki sera pleśniowego, doprawić solą i pieprzem,
podawać z grzankami ziołowymi
(chleb pokroić w kostkę, posypać ziołami prowansalskimi w trakcie smażenia)
0 komentarze