Pages

środa, 5 marca 2014

sernik z brzoskwiniami

 
I warstwa (serowa):

  • 1 kg twarogu sernikowego
  • 6 jajek
  • 300 g cukru drobnego
  • 1 cukier waniliowy
  • 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Jajka zmiksować, dodać pozostałe składniki i ponownie zmiksować. Formę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przelać masę. Piec w temperaturze 180ºC ok. 60 minut. Studzić w lekko uchylonym piekarniku.

II warstwa (brzoskwiniowa):
  • puszka brzoskwiń
  • 2 galaretki brzoskwiniowe lub pomarańczowe 
Brzoskwinie zmiksować blenderem i zalać galaretkami.

P.S. Można zrobić w dużej, okrągłej formie, lub tak jak ja podzielić ciasto i rozlać do dwóch mniejszych foremek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz