Pages

piątek, 9 sierpnia 2013

słodko-pikantne pałki z kurczaka w glazurze

 
 
marynata:
1/4 szklanki octu balsamicznego
1/4 szklanki miodu
1/4 szklanki brązowego cukru
2 łyżki sosu sojowego
3 ząbki startego czosnku
1 łyżeczka startego świeżego imbiru
1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
6 pałek z kurczaka

kurczaka zanurzyć w marynacie i wstawić na kilka godzin, a najlepiej na całą noc do lodówki, marynatę przelać do garnuszka i podgrzać ok. 15 minut aż zgęstnieje, pałki piec na ruszcie smarując od czasu do czasu marynatą, przed podaniem posmarować pozostałą marynatą i posypać sezmem i tymiankiem (w oryginalnym przepisie była pietruszka)

inspiracja: thenovicechefblog

1 komentarz:

  1. smacznie smacznie <3

    może masz ochotę na moje kulinarne rozdanie?:)

    OdpowiedzUsuń